10 Temmuz 2010 Cumartesi

Dükkan

Geçenlerde sevgili dostum Recep, yeni açılan bir mekana gittiklerinden bahsetti.

Armutlu'nun oralarda açılan bu restoranda etlerin mükemmel olduğundan ve tarz olarakta farklı bir yer olduğunu söyledi.

Biz de bu akşam Pınar ile DÜKKAN'ı ziyaret etmeye karar verdik.

her ne kadar tarifler alsakta gerçekten yeri zor bulduk, biz nedense Vakıftepe'ye odaklanıp onun çevresinde ararken, TEM' e bağlanan yol üzerinde Ferrari'nin Genel Merkezinin bulunduğu sapa bir yerde bulduk sonunda.

İçerisi gerçekten çok hoş düzenlenmiş, mobilya seçiminden servise kadar olduçkça profesyonel, zaten bu yer daha önce de meğerse gazetelerde çıkmış ve sosyetenin göz bebeği olmuş.

Diğer et restoranlarından farkı ne derseniz, her şeyden önce bu restoranda öyle ezbere et siparişi yapamıyorsunuz, garsonlar size yediğiniz eti tek tek anlatıyor, kuzu / koyun yok sadece dana etleri var, ve her etin dananın neresinden alındığını gösteren bir resim üzerinden anlatılıyor. Hatta garson biraz abartarak, nasıl yediğinize göre ( az, çok, orta ) size et öneriyor.

Sonuçta bizler seçimimizi yaptıktan sonra, masamıza oturduk, salata olarak içinde bir çok yeşilliğin olduğu kocaman, derin bir tabak geliyor ve siz salata tabağınıza bu yeşilliklerden istediğiniz kadar alıyorsunuz, yağınız, sirkeniz, nar ekşiniz, limonunuz masada.

Daha sonra size dana pastırması ve özel sosislerden ikram ediliyor ve en sonunda muhteşem etleriniz geliyor, yanında da ezilmiş patates ve ızgara soğan parçacıkları ile birlikte.

Alkol alabiliyorsunuz, sigara içilen ortamda yaratmışlar, anlayacağınız her şey gerçekten çok keyifli.

Tabiş iş maliyete gelince, aldığınız keyif biraz etkilenmiyor dersem yalan olur, açıkçası oldukça pahalı bir yer, hani bir kez görmeye gidilebilir belki ama fazlası zarar :)  Söylemesi ayıp, biz iki kişi sadece 1 bira-1 kola ve ete 165 TL ödedik ki, gerçekten fazla bir para, ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim ki, sonuna kadar hak ediyorlar çünkü şimdiye kadar yediğimiz en lezeetli et.

Özellikle Pınar'ın et yemediğini ve çok seçici olduğunu bildiğimden kocaman bir T-Bone Bonfileyi bitirdiğini görmek benim için çok şaşırtıcı oldu :)

Özetle, mekan ve lezzet açısından kesinlikle tavsiye ediyorum ama fiyatlarını da bilin, öyle her zaman gidilecek bir yer değil, belki özel günler için olabilir.

Sevgilerimle,
Haluk
10.07.2010 Ortaköy