9 Temmuz 2010 Cuma

Eğlence Teorisi

Son günlerde dolaşan bir video var eminim seyretmişsinizdir.


Yürüyen merdivenlerin yanında normal merdivenler var, bir çok insan bu normal merdivenleri çeşitli nedenler ile tercih etmiyor ve sürekli yürüyen merdivenleri kullanıyor. " Eğlence Teorisi" konusunda düşünen insanlar bir gece normal merdivenleri piyano haline getirip, notaları yerleştiriyor.

Ertesi gün o yürüyen merdiven kullanan insanların sayısında inanılmaz bir düşme yaşanıyor, neredeyse herkes bu eğlencesli sesler, notalar çıkaran merdivenleri tercih ediyor, hatta kendi kendine müzik yapanlar bile oluyor.

Gerçekten düşündüğünüz zaman yaşamının stresli bir anını eğlenceye dönüştürmeye başaranların yaşamlarını nasıl renklendiriğini anlayabiliyorsunuz.

Örneğin, bir geçen sene yılbaşında ne yapalım, ne yapalım dedik ve evde kutlamaya karar verdik, bir grup arkadaş toplandık ve ev partisi yapalım ama nasıl bir şey olsun dedik. Konuşmalarımızın sonunda ortaya kıyafet balosu çıktı.

Normal kıyafetler ile yapabileceğimiz bir eğlenceyi kıyafet balosu ile yaptık, kesinlikle söyleyebilirim ki normal bir eğlenceden çok daha fazlasını yaşadık, o giydiğimiz kıyafetlerin bizler de yarattığı pozitif enerji normal geçecek bir eğlenceyi kat ve kat arttırdı.

Maliyeti ne oldu derseniz, inanın eğlencesine değdi, ortak hazırladığımız mutfak ve paylaşılan masraflar ve kıyafet balosunun masraflarını üst üste koysanız, çok komik bir rakama mükemmel bir gece geçirdik.

Aslında gerek iş yaşamımızda, gerek özel yaşamımızda bu " Eğelnce Teorisi" ne çok yer vermiyoruz, çünkü eğlenmeyi farklı algılıyoruz. Halbuki eğlence birlikte gülebildiğin, eğlenebildiğin zaman ve hepsinden önemlisi kendi mutluluğunu başkaları ile paylaşabildiğinde size keyif verir, bizse genelde kendimiz eğleniyorsak yeterli görenlerdeniz.

Bazen yazılarımda bahsediyorum, Ortaköy'ün verdiği pozitif elektriği anlatıyorum, aynı ortam, aynı deniz, aynı manzara da ille çok para harcamadan çok keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Sizin gelip dünyanın parasını verip içten eğlenmediğiniz bir ortamda, sahilde ayaklarını denize sarkıtıp 3 5 liraya aldığı birasını yudumlayıp şarkı söyleyen gençlerin eğlencesini kıskandığımız gibi durumlar oluşabiliyor.

Benzeri çalışmaları Avrupa / Amerika bizden daha fazla yapıyor, iş ortamlarını güzelleştiriyorlar, stresi azalatabilecek ve çalışanların takım ruhunu okşayacak çalışmalar düzenliyorlar. Biz de de benzer uygulamalar var ama genele vurduğunuzda dikkat edin bir çoğu yabancı ortaklı veya çok kurumsal şirketler oluyor. Bir çok patron böyle bir çalışmayı nedense masraf olarak görüyor.

Diyeceğim, iş yaşamınzda belki çok elinizde ve kontrolunuzda değil ama özel yaşamınızda her şey sizin kontrolünüzde, ne yapın edin, yaşamnınıza " Eğelnce Teorisi" ni mutlaka ekleyin.

Unutmayın, yapılan herşeyi mutlaka eğlenceli bir tarafı vardır, önemli olan bunu bulup ortaya koymak ve yaşamak.

Eğlenceli günler dilerim.

Sevgilerimle,
Haluk
12.10.2009 15:20