10 Temmuz 2010 Cumartesi

Yunan Adaları Turu - PERLA gemisi

PERLA gemisi oldukça keyifli bir gemi. Yaşını bilemiyorum ama pırıl pırıl bir gemi.

24 ülkeden 320 çalışanı var ancak hemen hemen bütün yöneticiler ve üst düzey yunanlı.

Gemi tam kapasite 1100 yolcu alıyor, bizim turda tam kapasiteydi. APEX ve TURA turizmin yolcuları olarak yaklaşık 50 Türk vardı, kalan grupta her milletten insan vardı. Genç insan sayısı oldukça fazlaydı, hani sadece orta yaş ve üstünün katıldığı bir tur değildi.

5 6 çeşit kamara var, bizim kaldığımız 3. sıradaki kamaralardan. Penceresi yok ama havalandırma gerektiğinden iyi olduğundan manzara dışında sıkıntınız olmuyor ancak şunu hemen ilave etmeliyim ki, bir çok kişi sadece uyumadan uyumaya kamaraya gidiyor, yani kamaramda pencere olsun diye ekstra para vermenize gerek yok diye tavsiye ediyorum. Kamaranız da kocaman bir yatak ve banyo / tuvalet mevcut. Sıcak suyunuz sürekli. Bizimkinde yoktu ama bir üst seviyede sanırım mini bar falan varmış.

Gemide bir tane Türk görevli kızımız var, adı Füsun. Çok güler yüzlü ve şirin bir kız. Ne zaman yardıma ihtiyacınız olsa elinden geleni yapıyor, sadece o değil, gerçekten tüm çalışanlar son derece iyi niyetli ve aldığınız servis gerçekten üst düzey.

Gemide çocuk oyun odasından, spor salonuna, güzellik merkezinden, casinosuna kadar her şey var. Özellikle yayınlanan her günkü gazetede tüm bilgileri ve etkinlikleri anlatıyorlar. Sinema saati, atıştırma saati, scrabble, sessiz film saati gibi bir çok değişik oyunlarda oynanıyor.

Yemekler çok güzel ve lezzetli, sabahları ve öğlenleri hem açık büfe, hem restoran açık. Akşamları ise son derece şık giyinip ana restoranda yiyorsunuz. O yüzden yanınızda bir kaç güzel kıyafet götürmenizi tavsiye ederim. Oldukça şık giyiniliyor. Zaten şortla ve terlikle izin verilmiyor. Burada servis çok profesyonel, oldukça kalabalık olduğu için iki grup halinde yemek yeniyor ama çalışanlar en fazla 2 3 masayla ilgilendiği için yemeğiniz çabuk geliyor.

Saat konusunda çok titizler. Yani 11:45 - 13:00 arası yemek ise, 13:05'de bitiriyorlar.

Gece eğlencesi için show'lar var. Rus ve Bulgar gruplar her gece bir eğlence düzenliyor. 45 dakika ile 1 saat arası sürüyor bu show. Daha sonra piyano bar var veya diskosu var. Gecenin geç saatlerine kadar eğlenmeniz mümkün.

Küçük bir havuzu var ama ben çocukların dışında giren görmedim, sadece serinlemek için düzenlenmiş. Zaten gittiğiniz adaların çoğunda verilen serbest zamanlarda denize girebildiğiniz için pek havuza ilgi olmuyormuş. Daha büyük gemilerde bile havuza ayrılan bölüm küçükmüş.

Güneşlenmek için bolca alan ve şezlong var. Bu konuda kimse sıkıntı yaşamıyor açıkçası.

Tabi kumarhanesi de var. 10 12 adet makine, 1 poker masası, 1 blackjack masası ve 1 tane de rulet masası var.Genelde Türkler ve Yunanlılar masaların ana sahipleri, ne zaman gitseniz bu iki gruptan insanları görebilirsiniz.

Ayrıca gemide hareket halindeyken açılan bir DUTY FREE var. Bu arada kumarhanede sadece hareket halindeyken açık. Diğer zamanlar kapalı.

Sistem her şey dahil gibi çalışıyor. Gemiye binerken size bir kart veriliyor ve hesap açtırıyorsunuz. Bu kartı kullanıyorsunuz. Bu kart aynı zamanda sizin pasaportunuz. Çünkü giriş ve çıkışlarınız bu kart ile yapılıyor. Pasaportlarınızı girişte veriyorsunuz, dönüşte İstanbul'da alıyorsunuz. Kartla tüm harcamalarınızı yapıyorsunuz, sadece en başta Kredi Kartı ile mi yoksa peşin ödeyeceğinizi belirtmeniz yeterli. Bunu sonradan değiştiremiyorsunuz ( ÖNEMLİ ), ayrıca bahşişler için normalde günde kişi başına 8 Euro kesiyorlar, ancak siz gidip bir form doldurup arzu ettiğiniz bahşişi ödeyebiliyorsunuz. Mesela bizim 96 Euro tutuyordu, form doldurup 50 Euro dedik, o kadar aldılar, isterseniz hiç ödemeyebilirsiniz tabi. Ancak yatağınız her gün yapılıyor, temizleniyor, akşam açılıyor. Yani servis gerçekten çok iyi. Yemek ve diğer hizmetleri de düşününce 1 haftalığına 50 Euro çok gelmiyor gözünüze.

Fiyatlar son derece makul, büyük bira 4.50 Euro, bir kadeh şarap 3.50 Euro, Kola 2.50 Euro, Margarita (tavsiye ederim, çok iyi) 4.50 Euro. Yani hani abartılı fiyatlar yok.

Çocukları olanlar için ideal diyeceğim bir organizasyon diyeceğim, çünkü gemi de eğlence çok onlar için. Diğer gemileri bilemiyorum ama PERLA'yı biz çok beğendik. Eğer gidecekseniz tavsiye edebileceğimiz bir gemi. Neredeyse sıfır sorunla ayrıldık gemiden.

Bu arada tur rehberi size tüm tur boyunca alabileceğiniz turları ve fiyatlarını sunuyor. Biz sadece Rodos ve Santorini turlarını aldık, kalanı kendimiz gezdik. Daha sonra diğer Türk arkadaşlarımızla konuştuğumuzda çok doğru ve isabeti davrandığımızı anladık. Bu arada her tur kişi başı 48 Euro.