9 Temmuz 2010 Cuma

Burçlar ve Şekillendirme

Dün akşam dostlarımızla çok güzel bir gece geçirdik, gecenin en çok konuşulan konularından birisi de BURÇLAR idi.


Sohbet esnasında sevgili Gökhan çok güzel bir şey söyledi, ben de tamam dedim Gökhan, bu benim yazmak istediğim bir konu.

Gökhan dedi ki " İnsanlar burçlarının özelliklerini taşıyan insanlar olmaya çalışıyor. "

Düşündüm de, gerçeklik payı olabilir değil mi?

Örneğin; romantik olmayan birisi burcunun özelliklerinden birisi romantizmi çok öne çıkartıyorsa kendini romantik bir insan olarak göremez mi?

Burç uyumlarına inanan insanlar çok fazla, ilim dalı olmuş artık bu, yüzlerce, binlerce yorum ve haritalar çıkartılıyor Burçlar üstüne.

Hatta yine dün iki arkadaşım da bahsetti, yaşadıkları örnekler, burcuna göre doğum yapmak isteyen anneler, babalar var. Çocuğum şu burç olmasın diye doğumu bile geciktiren insanlar var.

Mantıksız gibi geliyor belki ama bunlar yaşanmış örnekler.

Bir de sizi olduğunuz burçla mukayese edip değerlendirenler var.

Yine akşamki sohbetlerden anlaşılan şu ki, insanların ilgi duydukları kişinin burcunun ne olduğu hemen hemen ilk sorulan soru. Yani burçlar ile uğraşmayan biri için çok garip gelse de, bir çok kişi yeni tanıştığı insanın veya insanların burçlarını merak ediyor.

Bunun altında acaba diyorum o burcun özelliğini taşıyan daha önceki ilişkilerinin davranış biçimleri mi yatıyor? Örneğin, bir akrep burcuyla çok kötü ilişki yaşamış bir arkadaşımız, tekrar bir akrep burcuyla tanıştığında aman aman akrep burcu mu kalsın diyor mu? Bence diyor.

Halbuki tanıştığınız insanın burcunu bilmeniz size bir şey getirmiyor, akrep burcu, aslan burcu, oğlak burcu erkekleri ve kadınları hep aynı mı? Bu biraz önyargı olmuyor mu?

Hayatınıza giren insanların her birinin davranış ve yaşam şekilleri farklı olacaktır, bir balıkla yaşanan güzel aşk, tüm balıklarla güzel aşklar yaşayacağınızın göstergesi olabilir mi?

Sonuçta yaşayacağınız ilişki içinde bence burcun hiç bir önemi yok, gerçi böyle desek de sanırım burç yorumu olmadan da yapamıyoruz.

Keyifli bir Pazar dilerim...

Sevgiler,

20.07.2008