9 Temmuz 2010 Cuma

Değişmek ...Değiştirmek ...Değiştirdim demek ...

Neden değişiriz veya değiştirmeyi isteriz? Hiç düşündünüz mü?


Yaşantınızda inişli çıkışlı anlar yaşarken veya normal seyrinde sürdürürken, birden karşınıza birisi çıkar. Beğenirsiniz, birlikte zaman geçirmek istersiniz. O ilk andaki etkinin daha sonraki görüşmelerinizde artacağını hayal edersiniz ve elinizden geleni yaparsınız.

Eğer karşıdan da olumlu sinyaller almışsanız, güzel bir birliktelik başlar. Ancak, iki kişi de birbirini tanımadığı için bir tanışma evresi geçirilir. Bu süre içinde karşınızdaki kişi sizi, siz karşınızdaki kişiyi incelersiniz. Yemesi, içmesi, sohbeti, sıcaklığı, samimiyeti, dürüstlüğü sizi etkilerse arkadaşlığınızı devam ettirirsiniz, yok bu dönemde sizin hoşlanmadığınız şeyler varsa, yapıyorsa da ilişkiye devam etmez, yok yakınken dönersiniz.

O zaman bu değişim, değiştim, değişti nereden çıkıyor?

Sizinle karşılaştığı ana kadar o şekilde yaşayan birisi, sizinle birlikte olduktan sonra nelerini değiştirebilir? Hangi huyunu, hangi özelliklerini, hangi kişisel davranışlarını değiştirebilir?

Hayatta değişmeyen tek şey değişimdir, bunu kabul ediyorum ama insanoğlu acaba o kadar kolay değişimler yaşayabilir mi?

Bence sorunun yanıtı, kocaman bir HAYIR.

İnsanoğlunun o kadar çabuk ve kolay değişeceğini benim aklım almıyor, değişim demek, karşındaki insanın gördüğü kusurları bir daha yapmamak değil ki, onun adı özveri. Sevdiğim uğruna bazı özverilerde bulunabilirim. Örneğin; kahveye gitmeyi, bilardo oynamayı, maça gitmeyi çok seviyorumdur, sevdiğim bunları sevmiyorsa eskisi kadar yapmam, onun da seveceği şeyleri yapmaya çalışırım. Bu bir özveridir, değişim değil.

Bazen de karşınızdaki insan sizi olduğunuzdan farklı görmek ister, siz buna uyarsanız da, kendi istediği kişiyi elde ettiğini düşünür, halbuki o kişi inanmak istediğine inanmayı tercih eder.

Değişimleri gösteremezsiniz, yaşatırsınız.

Özellikle ilişkilerinizde ben değiştim, çok değişti gibi şeyleri öne çıkartıyorsanız, o zaman o kişiden önceki dönemlerde neredeydiniz? Neden değişmediniz? Neden değişimi yaşayabilmek için karşınıza birisinin çıkmasını beklediniz?

Özetle, ben bu değişim laflarına çok inanmadığım gibi, değiştirmeye çalışan ilişki taraflarını da son derece haksız buluyorum.

Özgürlüğünü yaşayan ve özgürlüğüne çok düşkün olan birisini, siz boyunduruk altına alamazsınız, buna inanın kimsenin gücü yetmez, sevgisi hiç yetmez. Eninde sonunda bir yerden çatlar.

Beğendiğiniz, sevdiğiniz, hoşlandığınız kişi ne ise, ilk günde ne ise, ona bakarak karar verin, doğal halini yakalamaya çalışın, o doğal halini bir kere yakaladınız mı, birlikteliğinizi üstüne inşa etmek tamamen size kalmış, isterseniz çok güzel bir yaşam da yaşayabilirsiniz, isterseniz kendinize ve sevdiğinizi düşündüğünüz kişiye cehennemi de yaşatabilirsiniz..

Tercih sizin…………..

Sevgilerimle,
Haluk
15.03.2010 21:30