9 Temmuz 2010 Cuma

Bugün ömrümün ........

Bir kaç gündür dikkatimi çekiyor, gerek Facebook ta, gerek MSN'im de bazı arkadaşlarım bir söz yazıyorlar.


Bugün ömrümün geri kalan kısmındaki ilk günüm.

Önceleri pek üzerinde durmadım, sonuçta hemen hemen hepimiz güzel sözleri iletilerimize veya mesajlarımıza yazmayı seviyoruz. Ancak, o sözler bir başka güzel söz gelince değiştirdiğimiz sözler.

Halbuki bu bir günün sözü değil, bu bir atasözü de değil, bu bir nevi yaşama bakış biçimi.

Düşünsenize, aslında sözü bir kaç kez tekrarladığınızda anlamı çok derin. Neler içeriyor?

En önemli mesajı herhalde, dün ne olduysa oldu, yaşadığım ne varsa arkada bıraktım, bugün yeni doğmuş gibiyim ve yarını yaşamak istiyorum.

Neresinden bakarsanız bakın, kendinizi iyi hissetmezseniz söyleyeceğiniz bir söz değil, ya da umutsuzların söyleyeceği bir söz hiç değil. Yaşama negatif bakanlar ise yaklaşmaz bile böyle bir söze.

Sanki kendi kendine verilmiş bir savaştan zaferle çıkmış bir insanın söyleyebileceği bir şey. Tekrar yaşama dönen, yaşamına kaldığı yerden devam etmek isteyen ve üzüntülerinden arınmış yeni başlangıçlara açık insanların ifadesi.

Bunun yanında, yapamadığımız veya yapmayı beceremediğimiz şey nedir dersek, sanırım geçmişi geçmişte bırakamamak diyeceğim, olmuyor, eski yaşananlara bir şekilde takılı kalıyoruz. Gerçeği göremiyoruz, Halbuki gerçek olan, ne olduysa oldu, artık geçmişi değiştiremeyeceğiz.

Tek bir şey yapabiliriz kendimiz için, geçmişi inceler, irdeler, subjektif olmadan objetif davranarak hatalarımızı kabul eder ve o hatalarımızı tekrarlamaya çalışırız. Bu örneği hep veriyorum;

Rahmetli İsmet Paşa çok az hata yaparmış, yine bir gün sofrada sıohbet ederlerken birisi sormuş, Paşam demiş, siz nasıl bu kadar az hata yapıyorsunuz, insanlar ne hatalar yapıyor, Paşa gülmüş, olur mu demiş ben de çok hata yaparım ama yaptığım bir hatayı tekrarlamam.

Bizler de insanız, hata yapacağız, bazen bilerek, bazen bilmeyerek ama hatalarımızı kabul edip, aynı hataları yapmamayı becerebilmek güzel, o yüzden hata, yanlış neyse geçmişte yaptıklarımızın geleceğin önüne geçmesine engel olmamız gerek. Ne olursa olsun yaşam devam ediyor ve her yeni gün bizler için bir çok şeye gebe.

Sözde olduğu gibi, bugünü, yarın sabahı geride kalan yaşamınızın ilk günü gibi yaşamanız dileğimle..

Sevgilerimle,
Haluk
01.10.2009 13:00