9 Temmuz 2010 Cuma

Mutlaka izleyin .....

Evet..


Bu yazımın amacı sizlerden bir RİCA.

Bahsedeceğim filmi mutlaka seyretmenizi rica ediyorum, bulun, buluşturun ve mutlaka seyredin.

Filmin adı : The Rise of EVIL - HITLER - Başrolde Robert Carlyle oynuyor.

Bu filmi seyretmenizi iki yönden bakarak özellikle rica ettim.

Birisi, Hitler gibi bir insanın, sıradan bir insanın, Almanya'ya nasıl hakim olduğunun adım adım gösterilmesi, ne yolları kullandığı, nasıl o noktalara gelebildiği, bakın bakalım benzer olayları görebilecek misiniz?

İkincisi ise, kötülüğün yükselişi filmini seyrederken anlatılan Hitler'in yaşamının filmi seyrederken siz de yarattığı etki, bunu siyasi anlamda değil, bir film ve oyunculuk açısından değerlendirin.

Filmin sizi nasıl içine aldığını, anlatılan olayları o an sanki içindeymiş gibi yaşadığınızı göreceksiniz.

TEKRAR ediyorum, ben böyle bir ATATÜRK filmi bekliyorum hala, ne MUSTAFA ne VEDA beni bu şekilde içine alamadı, bir belgesel tarzında seyrettim ikisini de.

Buradaki benzetmemi lütfen yanlış yorumlamayın, asla ve asla Atatük ile Hitler'i benzetme değil bu, sadece o filmin ben de yarattığı etkiyi -ki kötülüğün yükselişini, aynı anlamda Atatürk için tam ters şekilde hissetmeyi istiyorum. Yaşanılanları ben de seyrederken yaşamak istiyorum.

Film işi tabi paraya dayalı, finansman sorunu yoksa çekimlerin çok daha kaliteli ve güzel olacağı aşikar ama yine de en iyisi yapılacaksa bu paralar bulunabilir.

Ben bu ricamı FİLMKOLİK birisi olarak yapıyorum, seyrettikten sonra da seyreden arkadaşlarımın yorumlarını almaktan çok mutlu olurum.

Film biraz uzun, 3 saati aşan bir süresi var ama inanın hissetmiyorsunuz -ki film aslında 2. Dünya Savaşının başlangıcına kadar olan kısmı anlatıyor. Bir ülkeyi dikta rejimine götürmek için hangi yollardan geçildiği ve halka hitap etmesini bilen, onları avucu içine alabilen halkın neler yapabileceğiniz gösteren bir film, benzerlikler derken ne kast ettiğimi filmi seyrederken zaten anlayacaksınız.

Seyreden arkadaşlarıma keyifli seyirler diliyorum...

Sevgilerimle,
Haluk
09.03.2010 12:00