10 Temmuz 2010 Cumartesi

Mukayese

Herkesin ortak söylediği bir şey var, artık ilişkiler zorlaştı, birliktelikler çok emek ve özveri istiyor.


Neredeyse herkes bu konuda hem fikir, bir diğer hem fikir olunan nokta ise, kadınlara göre, artık etrafta Adam gibi ADAM kalmadı, erkeklere göre ise, kadınlar artık birer ERKEK gibi oldu, ev hanımı modeli yerine çalışan erkek tiplemesine döndü.

Aslında en çok zorlandığımızı şeylerden birisi sanırım bir ilişkimiz bittikten sonra bir diğerine başlamak. Nedense bu başlangıç bazen o kadar ürkütücü oluyor ki, kadında, erkekte yeni bir başlangıç yapmak yerine, sorunlu olan beraberliğini götürmeyi tercih edebiliyor.

Öyle ya, yeni birisi, kendini tanıt, onu tanı, huyunu suyunu öğren, onun arzularına göre yeri geldiğinde özveride bulun. Halbuki birlikte olduğu kişinin huyu suyu öğrenilmiştir, mutsuz olunan şeyler bilinir ve üstüne gidilmez.

Ben insanların bu tarz yeni ilişkiler kurmaktan kaçmasını biraz eski ilişkilerine bağlıyorum. Yani her yeni ilişkinin başında biz büyük bir hata yapıyoruz diye düşünüyorum. Tabi genelleme yapıyorum, biz derken herkes aynısını mı yapıyor gibi bir araştırmaya bakarak söylemiyorum.

Bizim için en büyük tehlike MUKAYESE. İlk aşkımız, sevgilimiz veya son dönemde yaşadığınız en güzel ilişkiniz. Mutlu anlarınız, mutsuz anlarınızdan çok daha fazla olan bir birlikteliğiniz olmuşsa, bundan sonra hayatınıza girecek kişiyi kabullenmekte çok zorlanıyorsunuz.

Gördüğünüz her yanlış, her hata o yeni kişinin sizin gözünüzde puan kaybetmesine neden oluyor, halbuki belki öncesinde o kadar anlayışlı ve sevgi dolu bir ilişki yaşamamış olsaydınız, bunu tolere edebilirsiniz.

Peki çözüm ne, bence çözüm, her ilişkiyi kendi içinde yaşamak, o kişi ile eski yaşananları hiçbir şekilde bağdaştırmamak. Bu yapılabilir mi derseniz, yapmak zorundasınız, çünkü yapmayacaksanız lütfen denemeyin, karşınızda size iyi niyetle sevgisini sunmaya çalışan birisi var, siz hala eski sevgilinizi arıyorsanız, o insanla oynamayın.

Sevgilerimle,
22/09/2006 15:01