10 Temmuz 2010 Cumartesi

Body Worlds Sergisi ... Temmuz / Aralık

Geçenlerde sevgili arkadaşım Arzu Sabancı, MSN'de Haluk "Body Worlds" sergisine gittin mi diye sordu. Genelde pek televizyon seyredip, gazeteleri de nette okuyunca " Hiç duymadım, o da neymiş " dedim, biraz anlatınca ilgimi çekti ve google sayesinde epey bilgi edindikten sonra Pınar ile birlikte bu Cumartesi günü sergiye gittik.


Her şeyden önce kaçırılmayacak bir sergi olduğunu ifade etmeliyim, bir çok sergi, fuar gezmiş olabilirsiniz ama bu serginin bir tekrarı bir kez daha Türkiye'de olur mu bilemiyorum ancak İNSAN vücudunu tanıyabilmeniz için tasarlanmış mükemmel bir sergi.

Öncelikle daha fazla bilgi almak isteyenler için web site adresini vereyim, orada oldukça detaylı bilgiler var, http://www.bodyworlds-istanbul.com/

Biletler 25 TL, içeride fotoğraf çekmeye izin vermiyorlar, dolayısıyla makineniz ile de gitseniz fotoğraf çekemiyorsunuz. Yeri de oldukça kolay, İstanbul Modern'in hemen yanı, yani Tophane Nargilecilerinden Beşktaş'a doğru yürürken hemen sağınızda kalıyor.

Neler var derseniz, ben kendim açıklamak yerine çok kısaca kendi web sitelerinden bir kaç bir şey kopyalayayım size;

" BODY WORLDS, kendimizi görme biçimimizi dünyada hiçbir müze deneyiminin yapamayacağı şekilde değiştirir.Çığır açan bilim adamı, Dr. Gunther von Hagens’in imza attığı büyüleyici sergiler dünya üzerinde 30 milyonu aşkın kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

BODY WORLDS ve Yaşam Döngüsü’nde, Plastinasyon yoluyla dönüştürülmüş 200’ü aşkın otantik insan örneği, insan bedeninin formunu, güzelliğini, işlevini ve potansiyelini sergiler. İnsanın yaşam döngüsünü konu alan özel bir sergi olan Yaşam Döngüsü, bedenin yaşamındaki safhaları gösterir – döllenme anındaki ilk yaşam kıvılcımından bebeklik ve çocukluğa, ergenlik ve gençlikten yetişkinliğe ve yaşlılığa kadar.

Yaşam Döngüsü ziyaretçilere yaşlanma süreci boyunca bedeni ve ömür uzatma bilimindeki en son bulguları göstererek ziyaretçilere ilham verir. Yaşı ne olursa olsun, sergi gören herkeste bir yankı yapacaktır. BODY WORLDS ziyaretçiyi insan diyarının iç topraklarına ve dıştaki sınırlarına yolculuk etmeye davet ediyor. Bu birçok duyuya hitap eden deneyim ziyaretçileri insan bedeninin zarif formu ve işlevi, üzüntü ve hastalığa karşı kırılganlığı ve sağlıklı olduğu zamanki hayret verici gücü ve potansiyeli üzerinde düşünmeye zorluyor. BODY WORLDS, insanlıkla ve kendi kendinizle unutulmaz bir karşılaşmadır.

Gunther von Hagens’in BODY WORLDS sergileri yerleşik bir beden bağış programından çıkan ve bağışlanmış bedenleri kullanan yegane kamuya açık anatomik sergilerdir. "

Özellikle bütün sergide gösterilen tüm beden ve organların gerçek olduğunu ve PLASTİNASYON yoluyla bu haline geldiğini bilmeniz gerek, hani bazıları gerçekten korku filmi gibi :)))

Sergide en inanılmaz şey, gördüğünüz her şeyin aslında şu anda yaşadığınız beden de gerçekleşiyor olması.

Gidenlere bir tavsiyem de MUTLAKA dinleme cihazı almaları, zaten 5 TL gibi komik bir rakam ama oldukça detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Hepinize iyi bir hafta diliyorum...

Sevgilerimle,
Haluk
05.07.2010 09:45