30 Temmuz 2010 Cuma

1 Ağustos - 8 Ağustos -> Hırvatistan :)

Evet, daha önce bu konuda yazmıştım ama o zaman Dubrovnik olarak düşünmüştük.

Şimdiyse olaylar bayağı değişti ve bugün sonunda her türlü organizasyonumuzu yaptık ve finalize ettik.

Ekip çok güzel, birbiriyle tatil yapmaya alışık ve birbirinin nazını çeken insanlardan kurulu.

Sevgili dostum Yekta ŞEN, eşi Belgin ŞEN ve Belgin'in biricik kızı Bade. Sonra, benim 35 yıllık vefakar dostum Recep SÖZER ve sevgili eşi Deniz SÖZER. Ve tabi biricik sevgilim Pınar AKDENİZ.

Yedi kişi kararımızı verdik, ve Dubrovnik'ten başlayarak, Zadar'a kadar kiraladığımız bir araç ile Hırvatistan'ın Dalmaçya bölgesini ziyarate gidiyoruz.

Bunun anlamı sizlere dönüşte oldukça güzel fotoğraflar ve gittiğimiz her yer ile ilgili detaylı bilgiler geliyor olacak. Elimden geldiği kadar bizim izlediğimiz rota üzerinde ne var, ne yoksa yazmaya çalışacağım.

Bizim turumuzda en başında bilmeniz gereken, biz bir Tur şirketi ile gitmiyoruz. İnternetten bulduğumuz bir acentanın ve bu acentada çalışan sevgili Seden Kızılörs'ün yardımları ile sadece uçak bileti aldık, bize maliyeti de 360 Euro kişi başı Gidiş-Dönüş. Bu bir charter seferi, yani özel kiralanmış uçak. Seden'ler bizim dışımızda Dubrovnik turunu kalmalı olarak satıyorlar, maliyetini bilmiyorum ama sanıyorum 699 Euro'dan başlayan turlar. Biz sadece uçak biletini aldık.

Sonra oturduk, plan yaptık ve Dubrovnik'i inceledik, soruşturduk, yine Seden bize bu konuda yardımcı oldu ve Dubrovnik'te sadece 1 2 gün kalmaya karar verdik. O yüzden de herhangi bir otel rezerasyonu da yapmadık. Araba kiralayacağımızı düşünerek de gideceğimiz yerler hakkında bilgi toplamaya çalıştık.

En son geçen hafta programı da oluşturduk, ama bu sefer araba bulmakta çok zorlandık. Neyse ki şansımız yaver gitti ve ve bir tane 9 kişilik Citroen Jumper kiraladık. Aynı kişiye yer konusunda yardımcı olup olamayacağını sorduğumda, sağolsun ona da yardımcı oldu ve oldukça ucuza bir de pansiyon ayarladık. Arabanın maliyeti 745 Euro ( herşey dahil, 6 günlük fiyat ), odaların fiyatı da sadece oda başına 35 Euro :)

Yani anlayacağınız gerçekten çok şanslı başladık geziye. henüz program yaparken bile pozitif enerjimiz bize yardımcı oldu ve İzidor Ancani ( kiraladığımız Hırvat ) bizim neredeyse umutsuzluğa kapıldığımız anda hem araba olayımızı, hem pansiyon olayımızı 10 dakika içinde çözüverdi.

Şimdi artık bize gitmek kaldı. Çok yoğun bir program hazırladık. Dubrovnik'ten Zadar'a kadar oldukça keyifli bir program yaptık, adalar ve konaklayacağımız yerleri, şehirleri  toparkladık, bilgileri aldık.

Hayırlısı ile 1 Ağustos'ta seyahata başlıyoruz, sabah 05:30 uçağı ile Atatürk Havalimanından ve  saat 07:30 gibi ( oranın saati ile 06:30 ) Dubrovnik havalimanına iniyoruz.

Sonrası mı ...onu ben de henüz bilmiyorum, bakalım herşey planaldığımız gibi gidecek mi :)

9 Ağustos 2010 tarihinde görüşmek üzere....

Sevgilerimle,
Haluk
30.07.2010 16:00