10 Temmuz 2010 Cumartesi

Angolika, Bangolika, Cangolika ...

Biliyorsunuz ben genelde aksiyon denemeleri yazıyorum, bir çoğu kurgu, son olaylardan esinlenerek de kendimce bir senaryo yazdım, asla olay, kişi ve ülkeler ile bağlantısı yok, tamamen kendimin uydurduğu bir senaryo, bakalım beğenecek misiniz?


Angolika ülkesi GOLİKA bölgesinde ufacık bir ülkedir ve Bangolika ülkesinin desteği ile bütün Tangolika ülkelerine kafa tutmaktadır. GOLİKA bölgesi bütün Dünya'nın gözü üzerinde olan bir bölgedir ve Angolika burada Sangolika Kurtuluş Örgütünü ezerek bir çok noktasını ele geçirmiş ve tüm Dünyanın Sangolika'ya yardım etmesini engelleyerek Sangolika'ya ambargo uygulamaktadır, Bangolika'da bu küçük Angolika ülkesi sayesinde GOLİKA bölgesinin kontrolünü elinde tutmaktadır.

Cangolika ülkesi ise GOLİKA bölgesinde hem Angolika ile ticaret yapar hem de Sangolika halkını desteklemektedir. Cangolika ülkesinin politikacıları ile Angolika ülkesinin politikacıları arada sırada kavga etmektedirler ama ticari anlaşmalrı artan bir şekilde devam etmektedir.

Bangolika'nın GOLİKA bölgesi için bir planı vardır, bu planda da başrollerini vereceği iki ülke onun için çok önem taşımaktadır, ANGOLİKA ve CANGOLİKA.

Ancak bunun için Dünya'ya göstermelik bazı çözümler sunmak gerekmektedir, o yüzden de hem amabragoyu hafifleterek Angolika'Nın saygınlığını kazanmak hem de buna neden olabileceği düşünülerek Cangolika ülkesinin de adının öne çıkacağı bir şey yapılmaldır.

Bangolika ülkesinin başkanının aklına bir yol gelir, hemen telefonla Angolika ve Cangolika başkanlarını arar ve der ki;

- Halkınızın bu olaylara bakış açısını hepimiz biliyoruz, direk bir şey yapılırsa Angolika halkı bundan hoşnut olmaz, gelin şöyle bir şey yapalım, Cangolika'dan bir yardım gemisi kalksın, zaten Cangolika halkı Sangolika halkını çok sever, hemen medya bunu haber yapar, insanlar çok mutlu olur, sonra gemi GOLİKA bölgesine yaklaşırken Angolika bunu durdursun, gemiyi kabul etmesin, bazı sert olaylar olabilir ama insan kaybı yaşamasak iyi olur, o zaman Angolika halkı buna çok sevinir, geminin durudrulması, bu sırada olayların bu boyuta gelmesiyle Cangolika hükümeti hemen devreye girsin, bunu diplomatik çzömenin yollarını arasın, biz de bu yönde mesaj verelim, zaten bütün Dünya bizi dinler, dolayısıyla biz de kendi halkımıza çözümü yine biz bulduk deriz, sonra diplomatik girişimler sayesinde Angolika hükümeti ambargoyu hafiflettiğini ve olaylar olmazsa bir süre sonra ambargoyu kaldıracağını ifade etsin.

Göreceksiniz ki, bu diplomatik olaylar sonunda Cangolika Hükümeti sağduyulu davrandığı için Angolika hükümetini tebrik edecektir, Cangolika halkı ise bu olayda başrol oynadıkları için ve barışı sağladığı için Cangolika hükümetine teşekkür edecektir, Angolika ise politiklarından asla ödün vermediği için halkından zaten gerekli onayı almıştır. Ne dersiniz? -

Angolika, Bangolika ve Cangolika hükümet başkanları bu planı gayet olumlu görürler ve uygulamaya başlarlar ...............