9 Temmuz 2010 Cuma

Yeni bir yaşam ...

yaşama yeniden başlamak, yeniden hayata göz açmak.


bir bebek gibi, her şeye sıfırdan başlamak, yaşınızın, cinsiyetinizin hiç önemli olmadığı, sadece mutlu olmak için almış olduğunuz kararlardan sonra yeniden dünyaya gelmiş gibi hissetmek.

yetişkinler için çok zordur biliyormusunuz bazı şeylere yeniden başlama kararı

hele bu karar sizin evliliğinizin sonu demekse, hele bu evliliğinizin güzel ürünleri sizinle birlikteyse, mutsuzluğunuza sürekli bahaneler yaratırsınız, aile ve çocuk kavramının önemini, evliliğin kutsallığını düşünürsünüz, daha sonra da bilemediğiniz gelecekteki kuşkularınız sizi hep engeller, çocuklarınızın geleceği, kendi geleceğiniz hep sizin için soru işaretleridir.

sonra kendinizle konuşmaya başlarsınız, vicdan muhasebesi yaparsınız, ne istiyorum?

önemli soru budur, yanıtını da ne kadar gerçekçi olarak verdiğinizi bir tek siz bilirsiniz, kendinizi mi kandırıyorsunuz yoksa acı da olsa gerçekleri kabul edebiliyor musunuz?

sonunda kararınızı verdikten sonra onu uygulamaya geçirmesi çok daha zordur, sizin dışınızda etkilenecek insanları düşünürsünüz, eşinizi, çocuğunuzu, ailenizi sonra biraz daha ileri gidersiniz toplum, çevre ve arkadaşlarınız ve tabi en önemlisi ne kadar ekonomik bağımsız olduğunuz.

bir taraftan da hep yeteri kadar uğraşıp uğraşmadığınızı düşünürsünüz, düzeltmeyi isteyip istemediğinizi ve bunu ne kadar yürekten istediğinizi sorgularsınız

işte yeni bir yaşama başlamanın ilk yanıtı bu düşünce yoğunlaşmaları içinde yeşermeye başlar.

kararınızı verebilmek ve bunu anlatabilmek,

başlamak bitirmenin yarısıdır derler, bir kere başladınızmı, devamı gelir, çatlak gitgide büyür, geçirdiğiniz stresli saatler artar, nedenleri herkes merak eder ve anlatmanız istenir ama bir çok gerçek anlatılamaz, anlatması zordur, ne kadar istense de hep sübjektif kalır, sizi dinleyen de zaten objektif dinlemez.

ve bir sabah yatağınızda uyanırsınız, sakin, huzurlu ve mutlu

bakmışsınız ki stres kaynaklarınız yok, kaybolmuşlar, artık kendinizsiniz, mutlu ve sabırsız,

yaşam sizin için yeniden başlamaktadır, yaşamınızdaki zorlukları bilirsiniz ama o yeni yaşamınızın size getirdiği huzur ile hepsiyle nasıl başa çıkacağınızı bilirsiniz,

artık yaşamınızın tek bir patronu vardır, o da siz.....

sevgilerimle,
haluk
30.06.2008