9 Temmuz 2010 Cuma

Ortaköy'ün pozitif elektriği ..

Ortaköy'ün pozitif elektriği..


Ortaköy'ün en sevdiğim yeri meydanı ve en çok keyif aldığım şey o meydanı izlemek.

Cheesecake'e çok sık gidiyorum, hani neredeyse her gün, özellikle yazın, en önde bir masaya oturuyorum, biramı veya çayımı söylüyorum.

Sonra seyretmeye başlıyorum, önümden geçen yüzlerce insan, kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı, genci, bebeği, evlisi, bekarı...

Her şeyden önce şunu söylemeliyim ki, büyülü ve pozitif bir havası var Ortaköy'ün

İnsanların yüzleri genelde mutlu, çünkü oradan keyif almaya gelmişler, gezmeye, boğazın güzelliğini..

Ortaköy'ü ziyaret edipte dubanın üzerine oturup arkasına bu muhteşem manzarayı alıp fotoğraf çektirmeyen var mıdır aranızda? Zannetmiyorum..

O yüzden Ortaköy'e aşığım ben, insanları mutlu ettiği için ve o mutlu yüzleri gördüğüm için.

Bunun dışında Ortaköy'den keyif almanın bir başka şekli de, her kesimden insanı kavradığını görmektir. Bir tarafta türbanlı kızlar kumpir yer, diğer tarafta mini etekli kızlar biralarını içer.

Kimse kimseye karışmaz, ayıplamaz, garipsemez. Doğal bir sentez yakalanır Ortaköy'de

Bunu başka yerlerde yakalamak o kadar kolay değildir, ama nedense burada herkes çok daha anlayışlı, çok daha sevecen olur, demin bahsettiğim mekanın pozitifliği sizi de etkiler.

Sevgilinizle gittiğinizde daha farklı bir keyif alırsınız, sarılmanız daha bir farklıdır, örneğin boğaza karşı koyulan 5 6 bankı hiç boş bulamazsınız, sevgililer gelip buralarda otururlar, ellerine aldıkları yemekleri, içecekleri burada tüketirler. Hatta bazıları denize ayaklarını sallandırıp oturur, sohbet ederler.

Bazen bakarsınız gitarını, davulunu alan gelir meydana oturur gitar çalar, kendi keyiflenir, size de keyif verir.

Pahalı bir mekan olmasına rağmen cafeler, restoranlar hep doludur. Bir çayı 2.5 YTL'ye içersiniz ama yine de o mekanda olduğunuz için size çok gelmez. Trafik sorunu vardır, bilirsiniz, saatlerce trafikte kalacağınızı, sinir olacağınızı ama yine de gelmeden edemezsiniz.

Akşam oldu mu bir başka olur Ortaköy..

Işıklar yanar, rengarenk bir cümbüş, her taraftan yavaş yavaş müzik sesleri yükselir, fasıl isteyen fasıl bulur, rock dinleyen rock, isteyen sosyetik Anjelik'e gider, isteyen Ceneviz Kahvesine.

Bir başka güzellikte tekne turlardır, gecenin saat onuna kadar bir saatliğine boğazı gezdirir size

Sonuçta Ortaköy'e gelip gidenlerin çok büyük bir bölümü, zamanın nasıl geçtiğini anlamaz ve mutlu döner, bunu yaratan da Ortaköy'ün kendisidir.

Sevgilerimle...

Keyifli bir Pazar dilerim...

Sevgiler,
Haluk
20.07.2008 14:30