9 Temmuz 2010 Cuma

Kanka ..

Son zamanlarda çok fazla duyulan bir kelime KANKA. Üşenmedim Kanka kelimesini google'dan araştırdım. İnternet sözlüğüne not bırakanlardan anladığım kadarıyla çok sevilmeyen bir kelime. Çeşitli tanımlar var, ancak ben bir tanesini çok beğendim. Kanka, kan kardeş, kendinizi onda gördüğünüz kişidir demiş.


Sizlerin bir kankası var mı diye sormayacağım, artık benim yok diyene pek kimse inanmıyor. Adına kanka demeseniz bile herhalde sizin her şeyinizi bilen birisi vardır mutlaka. O kişi ki, hayatınızdaki her şeyi paylaştığınız, bir gününüzü bile onunla konuşmadan geçirmediğiniz. Bir çok arkadaşınızın derdine, sıkıntısına üzülür veya sevinçlerini paylaşırsınız ama onunla paylaştığınız dert ve sevinç daha bir farklıdır.

Benim kardeşten öte diyebileceğim bir kankam var. Adı Üner. 1986 yılında başlayan dostluğumuz, bugün hala sürmekte. O kadar birbirimizi sevip, arkadaşlığımıza değer veriyoruz ki, oğullarımızın isimleri bile aynı. Benim ki büyük Hazar ve küçük Hazar büyük Hazar'dan 3 yaş küçük.

Laf aramızda kankamın biz arkadaşları arasında lakabı "Her eve lazım" dır :) Neden derseniz, arabayla gidiyorsunuz, yolda mideniz ağrıdı, kompensanı mevcutdur, eliniz, ayağınız kesildi hemen yarabandı mevcutdur. Bir yardıma gereksinmeniz var, tereddütsüz yanınızdadır. Elinden her iş gelir, gelen işleri de baştan savma yapmaz.

Ben hareketli birisiyim o ağır, ben dans etmeyi severim, o dans edenleri seyretmeyi sever, ben araba kullanmasını sevmem, o bayılır, ben sigara-içki içerim,o sigara hayatında içmemiştir ama azıcık içki içer. Yani anlayacağınız, ortak noktalarımız ve zevklerimiz birbirinden çok farklı olmasına rağmen, 20 yıldır bir tek gün kavga etmemişiz, tartışmamışız ve kırılmamışızdır. Yapacağımız işleri, yapmamız gereken işleri aksiyoan dökmeden mutlaka oturmuş konuşmuşuz ve objektif tartışmışızdır.

Hayatında böyle insanları olan kişiler olarak ne kadar şanslıyız, örneğin; bir yolculuğa çıkıyorsunuz, gideceğiniz yere vardığınızda, nasıl sağ salim gittin mi diye sizi merak eden ve soran (saatten bağımsız), rahatsızlığınız da işini gücünü bırakıp sizin için koşturan birisinin hayatınızda olması ne kadar güzel bir duygu değil mi? Yada bir şeye sıkıldınız, üzüldünüz, paylaşmak istiyorsunuz, tereddütsüz arayacağınız birisinin olması.

Ben bir çok insan sevmesede KANKA lafını onun için kullanmayı seviyorum, benim için o herkesten farklı, bir kardeş gibi ama bazen kardeşten de öte, varlığını bilmek bile beni mutlu ediyor. Hayatım boyunca dostum, arkadaşım, kardeşim olacak bir insandan bahsettim, Üner'cim seni seviyorum, iyi ki varsın ve iyiki benim kankam, kardeşimsin........sevgiler 21/10/2005