2 Haziran 2011 Perşembe

Mutluluk Taşıyoruz ....

Mutluluk taşıyoruz.

Bu slogan bana ait değil, aşağıda bahsedeceğim görüşümden sonra sevgili Tuba'nın yarattığı bir slogan, kullanan var mıdır bilmiyorum ama bence çok güzel uydu.

Özellikle arabanız ile şehir dışına çıktığınızda sizi en tedirgin eden şeyin ne olduğunu bir düşünün? Sanırım bir çoğumuz yollarda o anda sizinle birlikte trafikte olan TIR'lar ve Kamyon'lardır diye düşüneceğiz.

Uzun TIR'lar, eşya taşıyan, araba taşıyan, mal taşıyan TIR'lar.

Peki hiç düşündünüz mü gerçekten bu taşıdıkları malları, ürünleri, arabaları bekleyen insanları ?

Araba almak istemişsiniz, dünyanın parasını yatırmışsınız, arabanız bir hafta sonra teslim edilecek diyorlar, veya bir ürün satmışsınız, ürününüzün yurt dışından veya yurt içinden gelmesini ve teslim etmeyi bekliyorsunuz. Malını satan sattığı malın bir an önce teslim edilip parasını alma peşinde, malı alan vermiş olduğu paradan sonra alacağı malı sabırsızlıkla beklemekte.

İşte bu TIR'lar, Kamyon'lar sizlere bu malları taşıyorlar. Aldığınız arabaları, ürünleri, malları taşıyorlar.

Bu konudan dün yolda gelirken Tuba'ya bahsedince, Tuba " haklısınız, hiç öyle düşünmemiştim " dedi. Biraz duraksadı, sonra " yani aslında bu araçlar Mutluluk Taşıyorlar bir anlamda " dedi.

Yazımın başlığını o yüzden Mutluluk Taşımak olarak koydum. Gerçekten bu araçlardan yolda, trafikte çok çekiniriz ama onların insanları mutlu etmek gibi bir misyonları var. O taşıdıkları her neyse mutlaka birilerinin gereksinimlerini karşılıyorlar.

O yüzden yolda bir TIR gördüğünüzde, bir de bu gözle bakın istedim .

Sevgilerimle,
Haluk
2.6.2011 11:30