26 Temmuz 2011 Salı

Keşke mi? İyi ki mi?

Bugün size KEŞKE ve İYİ Kİ lerden bahsedecğim.

Bütün KEŞKE’lerin altında geçmiş yok mudur? Zamanında yapmak istediğiniz ama çeşitli nedenler ile yapmadığınız, belki de yapamadığınız şeylere karşı duyduğunuz hissin dile getirilmiş halidir KEŞKE.

Ve dikkat ederseniz KEŞKE’ler hep umutsuzluk ve mutsuzluk anında kullanılır. Yaptığınız seçimler yanlışsa ve sonuçları sizin için hayal kırıklığı yaşattığıysa veya hala yaşatıyorsa, o ana döner ve KEŞKE dersiniz, KEŞKE farklı davransaydım.

Ben bu KEŞKE’leri çok seven birisi değilim, kolay kolay da kullanmam, KEŞKE aslında işin kolayına kaçmaktır diye düşünürüm.

Yaşanmışlıkları göz önüne getirip, eskiye dönmek çok kolaydır, hani videoda geri-sar-oynat gibi, bugün vermiş olduğunuz kararları sorgulayabilirsiniz, çok doğal ama unutmayın ki o günün şartlarında o tercihleri siz yaptınız ve ne yaşamayı planladıysanız onu yaşayacağınızı düşünerek yaptınız. Sonuçları sizin istediğiniz gibi olmadıysa da bunu yaşayarak öğrendiniz.

Farklı seçimler yapmış olsaydınız, bugün nerede olacağınızı nereden bilebilirdiniz? Böyle bir teknoloji yok, böyle bir olanakta yok. 

KEŞKE diyerek yaşamınızdaki geçmişe kızmak ve yaşadıklarınızdan kendiniz ve/veya başkalarını suçlamak ne derece doğru? Yaşamadığınız bir yaşamı yaşadığınızla mukayese edere kendi yaşam motivasyonunuzu negatif etkilemenin size ne faydası olabilir?

Geçmişten alınacak tek bir ders vardır, herkes hata yapar, o KEŞKE noktasını içimizde sorgulamayan yoktur ama bunu kendimizi üzüp, demotive edecek şekilde düşünmek yerine, ben hatalı karar veya kararlar verdim, bugün buradayım, aynı hataları tekrarlamamak adına neler yapabilirim demek daha doğru olmaz mı?

KEŞKE’lerin yerini İYİ Kİ’lerin aldığı bir yaşamın tadı çok farklı olacaktır, yaşamınıza bir bakın, inceleyin, göreceksiniz ki o kadar KEŞKE’leri yaşadığınız zaman diliminde ondan çok daha fazla İYİ Kİ’leriniz vardır.

Örnek mi; Bugün bir Anneye Babaya sorun, evliliği bozulmuş, boşanmışsa KEŞKE evlenmeseydim diye düşünebilir, ama o evlilikten doğmuş çocuk veya çocukları varsa her zaman İYİ Kİ diyecektir. İYİKİ evlenmişim de bu çocuklara sahip olmuşum.

Yaşamınızda İYİ Kİ lerin KEŞKE lerden fazla olması dileğimle …

Sevgiler,
Haluk
26.07.2011 13:00