24 Temmuz 2011 Pazar

Daisy'i kurtarmak .....

Daisy'i kurtarmak.

Bu bir film adı değil, sonu çok keyifli biten bir mucize. Daisy'nin mucizesi ve o kadar çok tesadüflerin bir araya gelmesi ile oluşmuş bir mucize ki okuduğunuz da siz de bana hak vereceksiniz.

Hafta sonu için sevgili arkadaşımız Handan bizi Gümüşyaka - Marmara Ereğili'de ki yazlığına davet etti, biz de Murat, kızı Zeynep ve Pınar ile birlikte gittik. Bir süre sonra Handan'ın amca kızı Nuray'da bize katıldı ve yanında şu yanda gördüğünüz muhteşem CanCan ile birlikte. Doğal olarak bütün ilgi ve odağımız CanCan oldu, hepimiz çimlerin üstünde onunla oynadık, yanında, sağında, solunda, altında, üstünde fotoğraflar çektirdik.

Bu sırada konu da döndü Zeynep'in bir köpeği olsa konusuna gelince, Murat gayet üzgün bir şekilde,  Labrador'ları olduğundan ama geçen hafta kaçtığından bahsetti, hepimiz çok üzüldük. Konu bir anda kaçan köpek, Daisy oldu.

Sonra havuz, deniz, mangal derken sohbete Rakı'da katıldı.

Akşamın ilerleyen bir saatinde, Murat'ın telefonu çaldı. Tanımadığı bir kadın Murat'ı arıyordu. Murat masadan kalktı, bir on dakika kadar konuştu, döndüğünde yüzünde oldukça şaşırmış bir ifadeyle " sanırım Daisy'i bulmuşlar, şimdi bir başka kadınla konuşacağım " dedi.

Hepimiz şaşırdık, sevindik. O kadınla da konuştu. Sonra geldi hikayeyi anlatmaya başladı.

Daisy henüz dokuz aylık bir Labrador, geçen hafta bir şekilde evden kaçıyor. Murat bunun üzerine o çevreye sağa sola Daisy'nin fotoğrafını yapıştırıyor, altına cep telefonunu yazıyor. Bir haftadır ses seda yok. Akşam arayan kadın da Daisy'nin fotoğrafı ile Internet'te bulunan Labrador ilanlarını ( nasıl olduğunu artık bir tek Allah bilir ) karşılaştırıyor ve oradan Murat'a ulaşıyor, köpeği bulan kadının numarasını Murat'a veriyor. Murat'ın konuştuğu ikinci kadın da Labrador'u bulduğunu ve teslim ettiği kişinin adresini ve telefonunu veriyor.

Ve biz sabah adamı arıyoruz, Daisy olabileceğini düşündüğümüz köpek Esenler'de Tekstil Kent'te bir petrol istasyonunda duruyor. Biz de Pazar günü dönerken ( bu kadar olur düşünün, İstanbul'a evimize dönerken yolumuzun üstünde bir petrol istasyonu ) oraya uğruyoruz ve Daisy çıldırıyor Murat ve Zeynep'i görünce. Daisy'i alıp eve geliyoruz.

Şimdi bu olayları bir gözünüzün önünden geçirin, Murat'ın ilan internette değil, birileri yapıştırdığı ilanı  görüyor, yine birileri Daisy'i bulup internete bulundu diye ilan veriyor, bu iki kadın Daisy'i bir şekilde Murat & Zeynep'e hazırlıyor ve biz hafta sonu tatilimizden dönerken onu Esenler'den alıyoruz.

Levent neresi, Esenler neresi.... Daisy'nin neler yaşadığını kimse bilemeyecek, bu kadar uzak yerlere nasıl gelebildiğini kimse bilemeyecek. ama bildiğimiz bir şey var, Daisy şimdi evinde ve mutlu.

Artık adına ne derseniz deyin, bu olayların hepsi yazılmış bir senaryo gibi değil mi? Hani birisi bir kaybolan köpek diye hikaye yazsa herhalde bundan daha iyi olamaz. O kadar çok tesadüf var ki bu olayda, inanın başından beri mucize diyorum ben.

Sonuçta Daisy evini, Murat & Zeynep'te Daisy'i çok özlemişler. Kavuşmaları gerekiyormuş, hepimizin birden pozitif bakıp, onu konuşup, onu geri çağırmamız gerekiyormuş.

Daisy ve Murat & Zeynep'e mutluluklar. O Daisy'nin Murat ve Zeynep'i gördüğü andaki mutluluğunu görmenizi isterdim cidden, hepsi ve her şey harika, hepsine birden mutluluklar diliyorum.

Sevgilerimle,
Haluk
24.07.2011 18:30