25 Ekim 2010 Pazartesi

Tavsiye : SİSTEM - Öğreniyor, büyüyor, öldürüyor ...

Aksiyon severlere bir kitap - kurgubilim - tavsiye etmek istiyorum. Kitabın adı SİSTEM, yazan Karl Olsberg, CAN Yayınlarından.

Kitabın özetine geçmeden yazan kişinin biyografisinden çok etkilendiğimi söylemeliyim. Karl Olsberg 1960 yılında doğmuş, Bilgisayarcı, bir çok oyun yazmış, Yapa Zeka üzerine doktora yapmış, iki tane şirket kurmuş, biri multimedya üzerine, diğeri yazılım alanında. Firmalara kurumsal danışmanlık yapan Karl Olsberg Hamburg'da yaşıyor.

Kitap bir İNSAN tarafından yaratılan bir virüsün, kendi kendine gelişerek, internet üzerinden yayılması ve insanlığa karşı bir tehdit olmasını anlatıyor. Müthiş sürükleyici ve bir solukta okunan bir roman, tabi bu tarz romanları sevenler için. Özellikle bilgisayar dünyasında olanlar kitabı çok daha farklı bir şekilde okuyacaktır eminim. Yazılım dilleri, database dilleri, hacker'lar, cracker'lar, yani ne ararsanız var :)

Kitapta bazı anlatımlar o kadar gerçekçi ki, hani siz okurken ACABA'lar ve NEDEN OLMASIN'lar arasında gidip geliyorsunuz.

Neyse, çok detaya girmeme gerek yok, zaten eminim meraklıları okuyacak bu romanı.

Sevgilerimle,
Haluk
25.10.2010 18:30