20 Eylül 2010 Pazartesi

1 Dizi & 7 film eleştirisi .....

The Pillars of the Earth

Son günlerde seyrettiğim en güzel mini dizilerden birisi.

12. yüzyıl İngiltere'sindeki akıl almaz din ve güç oyunları. Çekimler mükemmel, Oyuncu seçimleri de aynı şekilde.

Üstelik katedralin gerçek bir öyküsünü seyrediyorsunuz, bugün katedral tüm muhteşemliğiyle ziyaret edilebiliyor.

Bence diziyi mutlaka seyredin, çok keyif alacağınıza eminim, tabi tarihi ve o eski Krallık dönemini anlatan tarzda filmler seviyorsanız, örnek olarak, Tudor tarzı diyebilirim. Diziye On üzerinden ON veriyorum.

Filmler arasında en çok beğendiğimden başlayarak devam edeyim.

L'Affaire Fareweel - Elveda

Soğuk savaş döneminni anlatana bir casusluk filmi. 1980-81 yıllarında KGB'den bir Albayın komünizme inancını kaybederek Dünayyı değiştirmek istemesini konu alıyor.

Fransız bir mühendis ile iletişime geçerek, bir çok gizli belge ve bilgiyi onun kanalıyla Amerika'ya aktarması ve bu sırada geçen olaylar.

Ben beğendim, On üzerinden Sekiz.

Robin Hood

On bin yüzüncü defa hakkında film çevrilen efsanevi Sheerwood Ormanı kahramanı Robin Hood. Bu sefer bir usta oynamış, Russell Crowe. oldukça da iyi oynamış bence.

Ancak, bu seferki Robin Hood'un diğerlerinden bir farkı var, bu film Robin Hood Sheerwood Ormanlarına kaçmadan önceki dönemini aktarıyor, dolayısıyla Robin Hood'un neden bu efsanevi isme sahip olduğunu da böylelikle öğrenmiş oluyoruz.


On üzerinden Yedi.

Black Death 

Yine başrollerde çok tanıdık bir isim. Sean Bean. Ona bu şövalye rolleri çok gidiyor. Bu seferde öyle Piskopos tarafından Dini yaymakla görevlendirilen şövalyelerin yaşadıklarını anlatıyor. Tabi bu şövalyelerin karşılaştıkları veba, cüzzam gibi hastalıklarla mücadelelerinde dini nasıl yaymaya çabalarını da.

Film aslında çok kötü değil, oyuncu seçimleri de güzel.


On üzerinden Yedi.

Hideous Kinky

Aslında Afrika kıtasında çevrilen bütün filmlere hayranlık duyuyorum, çünkü o bölge bana çok egzotik geliyor. Hani bir çok Avrupa ve Amerikan filminde filmin bazı bölümlerinde gökdelenler, betonlaşmış binalar gösterilir, Afrika filmlerinde ise doğa ve vahşi dünya vardır.Filmi seyrtemeniz için bir başka neden ise tabi ki Kate Winslet. İnanılmaz güzel sahneler var, filmin konusu çocukları ile birlikte Afrika'ya gelen bir kadının yaşamı ve başına gelen olaylar.On üzerinden Yedi.

The Diplomat

Dogray Scott'un bir filmi ama sanırım ya ikincisi çekilecek veya çekildi ben de yok, çünkü film yarım kaldı, ya da bence yarım kaldı.

Yine Ülkeler arası yasal olmayan işler, kaçakçılık ve Devlet-Gizli Haber Alma örgütleri ile diplomatik yoldan geçişler.

Oyuncular fena değil ama çokta sürükleyici diyemeyeceğim.


On üzerinden Altı.

Iron Man 2 - Demir Adam 2

Birincisini seyrettiğimde beğenmiştim ama ikincisi biraz zorlama olmuş gibi geldi bana. Hani bu tarz filmler mutlaka bir seriye bağlanması gerekiyormuş gibi nedense. Sanıyorum bunun ana nedeni, genelde çizgi roman karakterleri oldukları için, devamlı maceraları olması gerektiği düşünülüyor.

Ancak ben dediğim gibi beğenmedim, belki çekimleri için çok para harcanmış ama Robert Downay Jr bile filmi kurtarmaya yetmiyor bence. On üzerinden Beş.

The Expendables

Film belki de son zamanlarda bu kadar çok meşhur oyuncuyu bir araya getiriyor. Kimler yokki filmde, Sylvster Stallone, Jason Statham, Jet Li, bir kaç sahnesinde Bruce Willis falan ama filme baktığınızda gördüğünüz bir RAMBO filmi.

Binlerce adam öldürüp hiç ölmeyen beş altı kişi. Yani harcanan paraya baktığınızda inanılmaz, kim bilir kaç milyon dolar harcanmış ama konu aynı. Bir dert var, eski paralı askerler bu sorunu çözüyor, çözerken de ölen yok. Bence On üzerinden Beş.

Sevgilerimle,
Haluk
20.09.2010 16:00