28 Ağustos 2010 Cumartesi

Bahtsız Bedevi üzerine ilmi araştrma :))))

Bahtsız Bedevi iletisini bir arkadaşımda görünce sordum, hayırdır, nedir bu Bahtsız Bedevi iletisinin nedeni diye, o da kendince anlattı.


Bu sözün tam olarak ifadesini sanırım biliyorsunuzdur, bilmeyenlere de üşenmedim Internette Bahtsız Bedevi deyince karşımıza neler geliyor onları çıkardım, bulduklarımı da burada yazıya dökerken gülme krizi geçirdim :))))))


Buyurun size İNTERNET'teki Bahtsız Bedevi tanımları :)


- çöl gibi bir cografi alanda kutup ayısı ile karşılaşma yeteneğini göstermiş akabinde kutup ayısıyla cima etmek suretiyle türk argo atasözlerinde oldukca iyi rating almış kişidir.


çölde ne aradığı belli olmayan kutup ayısı tarafından tacize hatta ve hatta tecavüze uğrayan arap...


çölde sakin sakin gezinen yalnız genç ve yakışıklı bedevinin, karşısına çıkan beyazlar içerisindeki bir kutup ayısı ile karşılaştıktan sonra, ikili arasında yaşanan küçük yakınlaşma neticesinde türetilmiş bir tevatürdür. gören olmamıştır, tamamen kulaktan dolmadır.


insanoğlınun ifade yeteneğini güçlendirmek için hoyratça kullandığı, deveyle kutup ayısıyla işi olmayan ve suyu bitmek üzere olan kendi halinde bir adamcaaaz...


çölde kutup ayısının tecavüzüne uğramış bir şahsiyettir,bahsi geçen bu bahtsız şahsın öldüğü yolunda spekülasyonlar olsada kutup ayısına ne olduğu konusundaki sorular hala cevaplandırılabilmiş değildir.


resel ısınma yüzünden şansının açıldığını düşündüğüm insandır. böyle giderse kutup ayılarının soyu tükeneceğinden çölde rahat rahat dolaşa bilecektir. fakat kutup bölgelerine gitmesi sakıncalıdır zira develerle karşılaşma olasılığı yüksektir. 


şehirde zaman zaman ortaya çıkan türevleri de mevcuttur. sabah kalkar su olmaz, taksiye biner taksici azarlar, evine gider kapıyı açamaz, kar yağar yolda kalır, kahve ister kahve bulamaz. zaman zaman yaşanır böylesi durumlar, bahtsız bedevilik insana özgüdür. şehirlerde daha beter durumlarda yaşanmaktadır. ayısına ne olduğu konusundaki sorular hala cevaplandırılabilmiş değildir.




Ve son olarak öğrendim ki PANİK grubunun bir şarkısının adı da Bahtsız Bedevi'ymiş, sözleri aşğaıda  :)))





Bahtsız Bedevi





hayret, bir şey mi oldu


gelen vurdu, giden vurdu
izleri kaldı

kader mi böyle yazmış 
yoksa ben mi şanssızım
yıllardır bahtsızım

ilk tokadı ebem vurdu, pancar gibi oldu
günler geçti, yıllar oldu, bir şey kalmadı

bahtsız bedevi sen çölde ne yapıyorsun
kutup ayısı bir gelsin, halini sorsun
hakkındaki söylentileri bilmiyorsun
böyle yalnız yola çıkma, allah korusun

Sevgilerimle,
Haluk
28.08.2010 12:45