16 Eylül 2011 Cuma

Cerrahpaşa'dan bir tavsiye .....

Hayatınızın değeri ne? Cidden bu sorumu bir kez daha düşünün, yanıtınız ne olur?

Sosyal paylaşım sitelerinde onlarca, yüzlerce güzel, değerli, anlamlı sözler paylaşıyoruz. Mutluluk adına, pozitif düşünce adına, yaşamdan tat alma adına bir çok söz, ama uygulamaya gelince bunların kaçta kaçını uyguluyoruz acaba?

Bugün Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastahanesi, Nöröradyoloji Bilim Dalında kız kardeşime Anjiyo yapıldı. Sabah 08:15'ten 14:30'a kadar oradaydık. Annem, babam ve ben ve tabi sevgili kız kardeşim.

Hayatından mutsuz olan, sevgili acısı çeken, parası olan, olmayan, yaşamından tat almayan arkadaşlarıma tavsiye ediyorum, fazla değil, sadece 1 günlerini gitsinler ve bu bölümde bir gün geçirsinler. 

Gördükleri karşısında acaba o akıllarını taktıkları, kendilerini yedikleri bitirdikleri problemlerinden hangileri akıllarına gelecek çok merak ediyorum.

Ben sadece bir gün bile değil, yaklaşık 6 saatte size neler gördüğümü anlatayım.

Sabah gittiğimizde bir bebek geldi, 1,5 yaşında, beyin kanaması geçirmiş, annesi babası perişan, anjiyo için bekliyordu. Daha sonra 25 26 yaşında aslanlar gibi bir delikanlı geldi, yürüyemiyor, arkadaşları ile maç yaparken beyin kanaması geçirmiş, kendinde değil, tek başına ayakta duramıyor, nasıl yakışıklı, nasıl güzler yüzlü bir genç, annesi ve babası birer kolunda, bırakın yürümeyi, kıpırdayamıyor. O da anjiyo için bekliyor.

Daha fazla karamsar bir tablo çizmeyeyim, gelen-giden hastalar. İşin ilginci bir çoğu GENÇ, yanlarında gelenler, refakatçı olanalar anneleri, babaları veya yakınları.

Şimdi düşünün, yaşamınızdaki en önemli şey ne? Gerçekten günlük uğraştığımız olaylar mı? Sevgilimiz, arkadaşlarımız, tuttuğumuz takımla ilgili mi sıkıntılarımız.

Bence, LÜTFEN kendinize dönün ve bir bakın. Sorun, dinleyin kendinizi,ve şu soruyu sorun kendinize, SAĞLIKLI MIYIM ?

Sağlığınız yerindeyse, Allaha şükür her hangi bir sorununuz yoksa yaşamınızdaki sorunları tekrar gözden geçirin, sağlınızdan daha önemli hiç bir şey yok. Dünya kadar malınız, sizleri seven milyonlarca insan olsa bile sağlığınız yerinde değilse size ne faydası var?

Yaşam bizlere sunulmuş bir armağan, nasıl yaşayacağımıza biz karar veriyoruz, ne kadar yaşayacağımıza değil, ama sağlığımıza verdiğimiz önem ile daha fazla yaşama şansımız var. Sağlığı yerinde olan insanların yaşamlarından tat almasını sağlayacak diğer faktörler her an değişebilir. Önünüzdeki engeller, sıkıntılar alacağınız haberler ile, karşınıza her an çıkabilecek fırsatlar ile değişebilir.

Ama sağlığınız bozuksa, bunların hiç birinden keyif alamazsınız.

Özetle sevgili arkadaşlarım, her şeyden önce sağlığınıza dikkat edin LÜTFEN, sağlığınız yerindeyse hayata bir başka gözle bakmayı deneyin, bakamıyorum diyorsanız, LÜTFEN dediğimi yapın, gidin bir hastahanenin ACİL bölümüne ve gelen gideni bir kaç saat seyredin. Oradan çıktığınızda hayatınıza bir başka gözle bakacağınıza eminim.

Sağlıklı bir yaşam dilerim.

Sevgilerimle,
Haluk
17.09.2011 15:35