20 Mayıs 2011 Cuma

Fatih Terim ve Galatasaray

Galatasaray söz konusu olunca bu yazıyı yazmamam olanaksızdı :)

Son derece kötü geçen bir kaç sezondan sonra Galatasaray Fatih Terim ile üçüncü kez anlaştı. Bu artık kesinlik kazandı.

Bir kaç zamandır gerek Galatasaray'lılar, gerek diğer takımları tutan arkadaşlar ile konuşuyoruz, kim gelmeli? Kim bu kötü gidişe dur diyecek? Kim toplayacak bu takımı?

Her kafadan bir ses çıkıyor doğal olarak. hani biz de nasıl 70 milyon hakem, 70 milyon Teknik Direktör ve 70 milyon da Yorumcu varsa, bu konuşmalar da aynen öyle yapılıyor.Bugünden Galatasaray'ı seneye şampiyon yapan da var, yine bu durumlar devam eder diyen de.

O zaman o 70 milyondan birisi olarak ve sıkı bir Galatasaray'lı olarak ben kendi düşüncelerimi aktarayım.

Ben Fatih Terim'in Futbol bilgisine ve Motivasyonuna inanmış birisiyim. Bir kez daha başa gelmesine açıkçası sevindim ama bu sevincim açıkçası çok fazla sportif başarıya odaklı değil.

Fatih Terim'e bir şans daha verilmeliydi diye düşünmemin ana nedeni, ya bu efsane olmuş isim tekrar BAŞARI kazanacak -ki başarı artık şampiyonluktur, veya bir daha gündeme gelmeyecektir. İlk geldiğinde yer yerinden oynadı, müthiş bir takım yarattı ve UEFA / Süper kupa alındı. En tepedeyken de bence doğrusunu yaptı ve bıraktı.

Sonra geldi, son derece başarısız bir dönem geçirdi, bunda sadece Fatih Terim'in değil ucuza alınmış oyuncuların da etkisi oldu ama sonuç önemli olunca BAŞARISIZ oldu.

Yani durum şu anda BERABERE, bir başarısı, bir başarısızlığı var.

Şimdi elinde bunu tekrar Başarıya çevirebilme durumu var. Bundan sonra yeni Galatasaray Yönetimi, Futbolcuları ve tabi istediği transferlerin yapılması ile göreceğiz.

Eğer Fatih Terim'e bu görev verilmeseydi, bence yeni alınan Teknik Direktör kim olursa olsun üstünde hep bir Fatih Terim kılıcı olacaktı. Başarısız sonuçlarda taraftar Fatih Terim diye inletecekti stadı. Bu da yöneetim açısından ileride bir kaosa ve yine başarısızlığa neden olacaktı. Ali Şen Başkan, Fenerbahçe Şamppiyon sloganlarını anımsayın. Ali Şen senelerce her başarısızlıkta anıldı.

Hepsinin ötesinde kişiliğini, ukalalığını sevmeyebilirsiniz ama o bugün halen Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi bir kaç teknik Direktör'den birisidir. Onun da başarıya gereksinmesi vardır.

Bu noktadan sonra Galatasaray taraftarının yapması gereken bence takımının ve Teknik Direkötürünün arkasında durmak olmalıdır diye düşünüyorum.

Sevgilerimle,
Haluk
20.05.2011 10:00