5 Ocak 2012 Perşembe

Onun adı Winter .... Dolphin Tale filmini seyretmelisiniz ..

Videocumdan yeni gelen filmleri seçerken, elime geçen DOLPHIN TALE isimli filme geldiğimde " Abi biraz çocuk filmi ama beğenirsin herhalde " dediği filmi bu akşam seyrettim. Hani çocuk filmi dediği filmi bence oturup bütün insanlar seyretmeli. Öncelikle yarın Videocuma gidip, kapıdan giren herkese bu filmi seyretmesini tavsiye etmesini söyleyeceğim.

Film Winter adında bir yunus balığı ile ilgili, 10 Ekim 2005'de doğan bu bebek yunus, insanlar tarafından yakalanmaya çalışılırken yaralanıyor ve yüzme yeteneğini aldığı tek kuyruğu kopuyor. Sonra yaralı olarak bulunan yavru Yunus Florida'da bir Deniz Hastahanesine naklediliyor, burada uzun uğraşlardan sonra kendisine takma bir kuyruk yapılarak hayata döndürülüyor. Bu arada normal kuyrukla yüzemediği için bu işlem yapılmazsa öleceğini de eklemeliyim.

Bu gerçek bir hikaye, her zamanki gibi ABD, bu gerçek hikayeden çok güzel bir film çıkarmış ve sinema seyircilerine sunmuş.

Şimdi ne var bunda, bir çok benzer film seyrettik diye düşünenleriniz olabilir, ama filmi seyrettiğinizde sizi etkileyen bu değil aslında, ya da en azından beni etkileyen bu değil. Film birden fazla konuda insan duyarlılığını ve günümüzün karmaşa içinde geçtiği ve farkında olmadığımız bir çok şeyi de sizlere de anımsatıyor. Örneğin; bir çocuğun hayvan sevgisiyle hayata nasıl bağlanabileceğini, örneğin; ailelerin öğrenmenin sadece okulda olmadığını, yaşamdan da büyük dersler alabileceğini, örneğin; özürlü insanların, özürlü hayvanlara karşı ne hissettiklerini, örneğin; sosyal medyanın artık hayatımızda gerçekten bir çok şeyi değiştirebileceğini.

Yaralı Winter'ın bulunduktan, kuyruğunun takıldığı noktaya kadar hiç kimsenin ilgilenmediği, sadece hastanede çalışanların ve hayvanseverlerin yardımı ile bir noktaya kadar gelebilmişken, bir web sitesi sayesinde yaşama nasıl döndüğünü, özürlü insanların Winterdaki azmi ve başarıyı onunla aynı havuza girerek, ona dokunarak hissetmeye çalışmaları. her ne kadar şikayet etsekte, sosyal medya sayesinde bir çok insana ulaşarak bugün bir çok insanın, özürlü çocukların Winter'dan haberi olması ve ona dokunarak cesaret almasını.

Kısaca, filmi seyredin derim, hele en sonda onlarca özürlü insanın ( gerçek videolar ) sırf ona dokunabilmek için gösterdiği çabayı görünce, Winter'ın o kuyruğu takarken kabul edişleri / red edişlerini seyrederken gerçekten gözlerinize inanmıyorsunuz ve etkileniyorsunuz. Bugün google'a girip Winter Dolphin deyin yüzlerce film, haber geliyor karşınıza.

Yurdumuzda özürlü insanlara karşı yine de belli ölçüde saygı ve sevgi var, keşke daha fazla olsa. Hayvan sever insanlarımız var, keşke daha fazla olsa. Sosyal medyada gerek özürlü insanlarımızı, gerek hayvanserliğimizi daha fazla gösterebilsek, çıplak iki hatun, deli bir müzik parçasına göstermiş olduğumuz ilgiyi, keşke daha fazla yansıtabilsek....

Bir çocuk filminden böyle bir yazı çıkarmıydı bilmiyorum, ben çıkartabildim mi onu da bilmiyorum ama bildiğim seyrederken de, yazarken de çok keyif aldım...

Sevgilerimle,
Haluk
05.01.2012 22:00