9 Aralık 2010 Perşembe

Yeni işim ve Autopharm .....

Çok doğal olarak Facebook'a ofis fotoğraflarımızı koyup, bir de yeni işim diye bahsedince bir çok arkadaşım iş hakkında bilgi sordu. Ben de hem işi, hem ürünü tanıtabilmek amacıyla blogumu kullanıp, ilgilenen arkadaşlarıma bilgi vereyim istedim.

Öncelikle LABSAN firması bir Ananom Şirket olarak 1984 yılında kurulmuş. Çalışma alanı Labarotuar ve Sağlık Malzemeleri. Bugüne kadar zaman zaman aktif, zaman zaman da pasif kalmış. 2009 yılında Medica fuarında gördükleri AUTOPHARM cihazı ile ilgilenilmiş ve Türkiye Genel Distribitörlüğü Mart 2010 tarihinde alınmış. 2010 yılı Ağustos'undan beri de ürün satış ve pazarlaması yapılıyor. 1 Kasım'dan itibaren de ben Labsan'da İş Birim Yöneticisi olarak görev yapıyorum.

Autopharm nedir peki? Ne işe yarar? Müşterisi kimdir?

Bu konularda sizleri sıkmayacak ölçüde minik bilgiler vereyim. Autopharm aslında bir ilaç otomasyon sistemi, otomatik olarak ilaçlara el değmeden paketleme yapıyor. Bugün Avrupa ve Amerika bu konuda çok hassas çalışmalar yapıyor ve hastaneleri kalite açısından akredite ediyor, her şey

DOĞRU HASTA, DOĞRU İLAÇ, DOĞRU ZAMAN, DOĞRU DOZAJ

 ilkesine dayanıyor. Bugün birbirine çok benzeyen, isimleri arasında neredeyse bir harf oynayan bir çok ilaç mevcut, bu yüzden hata oranı yüksek olabiliyor.


Autopharm cihazı burada devreye giriyor, 200 - 500 arası ilacı üstündeki haznesinde tutan Autopharm, hastane bilgi işleminden gelen elektronik reçete sayesinde hangi hastaya, hangi ilaçların, hangi zamanlarda verileceği bilgisi de makinaya gelmiş oluyor. Cihazın üst kısmında bulunan her bir kutucuklarda Eczanenin sıklıkla kullandığı ilaçlar bulunur. Her bir kutucuğun da bir numarası ve kodu var. İlaçlar eğer bu kutucuklarda mevcut ise, işlem hemen bitiyor, değilse boş kutucuk veya alttaki yedek çekmeceye konuyor ve işlem tamamlanıyor.

İşlemin tamamlanması demek paketlemeye geçmek demektir. İşle komutu ile her hastanın kendisi için yazılmış reçetesindeki ilaç hiç el değmeden tamamen hijyen bir ortamda minik poşetler halinde sistem tarafından üretiliyor. Arzu edilirse poşetlerin üzerine hasta adı, doktor adı, hasta numarası, reçete numarası, ilaç isimleri, dozajları, bar-code'ları falan da yazılabiliyor.

Elimden geldiği kadar basit anlatmaya gayret ettim. özetle, hasta sağlığı ve Türkiye ekonomisi açısından bence oldukça önemli ve faydalı bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Bizim görevimiz de bu önemi ve cihazı  anlatıp, satışlarını yapabilmek.

Hepinizin dilediği gibi, umarım başarılı oluruz. Gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle,
Haluk
09.12.2010 10:00